Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.

Chai-Semla

Ingredienser
2,5 dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 Ägg
½ tsk salt
2 tsk Dilmah Exceptional Ceylon Spice Chai
1 dl Råströsocker
100g Smör

Fyllning
2½ dl Vispgrädde
100g Mandelmassa
Florsocker

Gör så här
Hetta upp mjölken. Tillsätt Dilmah Exceptional Ceylon Spice Chai och låt brygga i 5 min. Låt mjölken svalna så att den blir fingervarm. Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och lös jästen. Tillsätt hälften av vetemjölet. Blanda och låt vila i 15 min.
Tillsätt resten av vetemjölet, ägg, salt och råströsocker. Finfördela smöret i degen, lite i taget. Kör degen 7-10 min i bakmaskin tills den blir slät och släpper runt kanterna i bunken. Jäs 30 min under bakduk.

Dela degen i 12 bitar och forma till släta bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 2 timmar.

Ugnsvärme: 210°. Pensla bullarna med smält smör och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna.

Skär av toppen på bullarna och ta ur lite innehåll. Blanda med grädde och riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen.

Vispa grädde och spritsa på bullarna. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker. Njut med ditt favorit-te. Kanske serverar du dem med varm mjölk, såkallad "hetvägg"

Prova att krydda bullarna med andra chai-teer. Använder du tepåsar så motsvarar en tepåse en tesked.

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan