Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Chaibutterkaka med frosting

Receptet är framtaget av Maggies Skafferi och ger 2 butterkakor

Ingredienser
1 dl vatten
3 påsar Dilmah Organic Ceylon Spice Chai
150 g mjölkfritt margarin
3 dl havremjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
ca 11-12 dl vetemjöl

Fyllning
100 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
1 dl socker
4 tsk kanel
4 tsk kardemumma

Frosting
2 msk Dilmah Organic Ceylon Spice Chai
2 dl florsocker

Gör så här
Koka upp vattnet och låt tepåsarna dra i ca 5 min. Låt téet svalna. 
Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och téet (men spara 2 msk té till frostingen) och låt det hela bli fingervarmt, ca 37 grader.
Lös upp jästen i en degbunke i lite av degvätskan.
Tillsätt sedan resten av vätskan tillsammans med saltet och sockret.
Häll nu i mjölet, först ca 10 dl och arbeta degen med degkrokar. Tillsätt sedan resten av mjölet. Degen ska bli blank och släppa kanterna på degbunken.
Täck bunken med en bakduk och jäs i ca 30-40 min.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen tills den blir smidig. Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred margarin över hela rektangeln och strö över socker och kanel.
Rulla ihop degen från långsidan.
Skär degen i 3 cm breda rullar. Lägg hälften av rullarna med snittytan uppåt, tätt tillsammans i en ugnsfast form eller på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Upprepa med den andra hälften av bullarna så du får två butterkakor.

Jäs under en bakduk till dubbel storlek, ca 40 min. 
Grädda butterkakan mitt i ugnen i ca 240 grader i ca 10 min.
Ta ut butterkakan från ugnen och låt den svalna.

Blanda téet med florsockret till en slät frosting. Bred den över bullarna när de svalnat.

Filtrera & sorteraFiltrera & sorteraAntal artiklar 2
Antal artiklar 2
Sortera
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan