Receptet är framtaget av Maggies Skafferi och ger 2 butterkakor
Ingredienser1 dl vatten3 påsar Dilmah Organic Ceylon Spice Chai150 g mjölkfritt margarin3 dl havremjölk50 g jäst1/2 tsk salt1 dl sockerca 11-12 dl vetemjöl
Fyllning100 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt1 dl socker4 tsk kanel4 tsk kardemumma
Frosting2 msk Dilmah Organic Ceylon Spice Chai2 dl florsocker
Gör så härKoka upp vattnet och låt tepåsarna dra i ca 5 min. Låt téet svalna. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och téet (men spara 2 msk té till frostingen) och låt det hela bli fingervarmt, ca 37 grader.Lös upp jästen i en degbunke i lite av degvätskan.Tillsätt sedan resten av vätskan tillsammans med saltet och sockret.Häll nu i mjölet, först ca 10 dl och arbeta degen med degkrokar. Tillsätt sedan resten av mjölet. Degen ska bli blank och släppa kanterna på degbunken.Täck bunken med en bakduk och jäs i ca 30-40 min.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen tills den blir smidig. Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred margarin över hela rektangeln och strö över socker och kanel.Rulla ihop degen från långsidan.Skär degen i 3 cm breda rullar. Lägg hälften av rullarna med snittytan uppåt, tätt tillsammans i en ugnsfast form eller på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Upprepa med den andra hälften av bullarna så du får två butterkakor.
Jäs under en bakduk till dubbel storlek, ca 40 min. Grädda butterkakan mitt i ugnen i ca 240 grader i ca 10 min.Ta ut butterkakan från ugnen och låt den svalna.
Blanda téet med florsockret till en slät frosting. Bred den över bullarna när de svalnat.