Receptet är framtaget av Wesley Short och ger ca 14 deciliter färdig dryck.
Ingredienser0,5 dl Dilmah Exceptional Elegant Earl Grey5 st Batakpeppar10 st Kardemummakapslar1 tsk Kanelstång1 l vatten5 dl Kokosmjölk0,5 dl Kokossirap
Gör så härKoka upp vattnet. Brygg Earl Grey i 5 min. Sila bort teet. Tillsätt kryddor, kokosmjölk och kokossirap. Låt sjuda i 15-20 minuter. Sila bort kryddorna. Lufta drycken innan den hälls upp. Garnera med apelsinskal.
En favoritkrydda just nu är Batakpeppar, kallas även Andalimanpeppar. Pepparsorten växer endast vilt i Indonesien och då särskilt på ön Sumatra.
Batakpeppar doftar otroligt gott med en blommig citruston. Påminner i smaken om szechuanpeppar, men med mindre skarp smak och mer fruktighet.