Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Batak Pepper Chai

Receptet är framtaget av Wesley Short och ger ca 14 deciliter färdig dryck.

Ingredienser
0,5 dl Dilmah Exceptional Elegant Earl Grey
5 st Batakpeppar
10 st Kardemummakapslar
1 tsk Kanelstång
1 l vatten
5 dl Kokosmjölk
0,5 dl Kokossirap

Gör så här
Koka upp vattnet. Brygg Earl Grey i 5 min. Sila bort teet. Tillsätt kryddor, kokosmjölk och kokossirap.
Låt sjuda i 15-20 minuter. Sila bort kryddorna. Lufta drycken innan den hälls upp. Garnera med apelsinskal.

En favoritkrydda just nu är Batakpeppar, kallas även Andalimanpeppar. Pepparsorten växer endast vilt i Indonesien och då särskilt på ön Sumatra.

Batakpeppar doftar otroligt gott med en blommig citruston. Påminner i smaken om szechuanpeppar, men med mindre skarp smak och mer fruktighet.

 

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan