Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Earl Grey Chokladtryffel

Ingredienser
2 tsk Dilmah Exeptional Earl Grey
160 ml vispad Grädde
40g osaltat smör
170g Choklad med hög kakaohalt
100g Feuilletine
Murray River rosa salt som dekoration

Gör så här
Blanda grädden och smöret i en liten kastrull på hög värme. Koka upp och ställ åt sidan. Tillsätt Dilmah Earl Grey och låt brygga i 5 min.

Lägg chokladen i en värmesäker skål. Häll upphettad grädde genom en fin sil över chokladen, tryck till med baksidan av en sked för att pressa igenom så mycket grädde som möjligt. Rör om tills chokladen smält och blandningen är slät.

Täck med plastfolie och ställ i kylen i 2 timmar eller tills den stelnat.

Klä en ugnsform med bakplåtspapper och lägg feuilletinen i en skål. Forma en tesked chokladblandning till bollar och rulla i feuilletinen. Lägg på den klädda brickan.

Toppa tryffeln med rosa salt innan servering.

När du rullar tryffeln, se till att dina händer är svala och använd gummihandskar så att tryffeln inte smälter.

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan