Rooibos är sydafrikansk buske som är rik på mineraler och antioxidanter.
Här kombinerad med rabarber från hemmaplan och citrongräs från Asien. Tack www.ica.se för inspirationen.
Ingredienser2 påsar Dilmah Rooibos1 liter vatten200 g rabarber2 citrongräs1 dl färskpressad citronjuice1 dl råströsockerIsbitar
Gör så här
Hyvla rabarber till garnering. Skär resten i skivor och koka tillsammans med sockret i hälften av vattnet under 10 min. Sila bort rabarbern och låt svalna.
Skär citrongräs på längden till garnering. Skiva resten av citrongräset och låt dra i 2-3 minuter i 5 dl uppkokat vatten tillsammans med Dilmah Rooibos. Ta ur tepåsarna och sila bort citrongräs. Låt svalna. Blanda rabarber, citronjuice och rooibos. Kyl ned. Servera i glas med is, citrongräs och hyvlad rabarber.