Receptet är framtaget av Wesley Short
Ingredienser1 påse Dilmah Organic Sencha Grönt te220 ml vatten3 cl Limejuice2 cl BataksockerEn näve färsk Basilika
Gör så härKoka upp vattnet. Brygg Dilmah Organic Sencha Grönt te i 2-3 min. Sila bort teet och kyl ned det. Häll upp 6 cl kallt te i ett glas. Tillsätt limejuice och bataksocker. Rör om. Garnera med färska basilikablad.BataksockerBataksockerlagen görs med 2.5 dl vatten och 2.5 dl socker.
Lägg i batakpeppar och låt koka upp. Sänk värmen lite och låt sjuda tills sockret löst sig.
Smaka av. För starkare smak, låt batakpepparn dra lite längre. Sila av.
En favoritkrydda just nu är Batakpeppar, kallas även Andalimanpeppar. Pepparsorten växer endast vilt i Indonesien och då särskilt på ön Sumatra.
Batakpeppar doftar otroligt gott med en blommig citruston. Påminner i smaken om szechuanpeppar, men med mindre skarp smak och mer fruktighet.