Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Green Basil

Receptet är framtaget av Wesley Short

Ingredienser
1 påse Dilmah Organic Sencha Grönt te
220 ml vatten
3 cl Limejuice
2 cl Bataksocker
En näve färsk Basilika

Gör så här
Koka upp vattnet. Brygg Dilmah Organic Sencha Grönt te i 2-3 min. Sila bort teet och kyl ned det. Häll upp 6 cl kallt te i ett glas. Tillsätt limejuice och bataksocker. Rör om. Garnera med färska basilikablad.

Bataksocker
Bataksockerlagen görs med 2.5 dl vatten och 2.5 dl socker.

Lägg i batakpeppar och låt koka upp. Sänk värmen lite och låt sjuda tills sockret löst sig.

Smaka av. För starkare smak, låt batakpepparn dra lite längre. Sila av.

En favoritkrydda just nu är Batakpeppar, kallas även Andalimanpeppar. Pepparsorten växer endast vilt i Indonesien och då särskilt på ön Sumatra.

Batakpeppar doftar otroligt gott med en blommig citruston. Påminner i smaken om szechuanpeppar, men med mindre skarp smak och mer fruktighet.

 

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan