Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.

Höstrisotto med syrade kantareller

Risotto 4 portioner
Ingredienser
3 dl arborioris eller carnaroliris
3 schalottenlökar, finhackade
1 dl olivolja
100 g smör
8 - 9 dl kycklingbuljong
3-4 dl Life by Follis grönt te
300 g riven parmesanost
Salt och svartpeppar
300 g kantareller, rensade

Syrade kantareller
Ingredienser

100 g kantareller, rensade
4 röda steklökar, skalade
1/2 kruka bladpersilja
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 citron, skalet
2-3 kvistar timjan
1 msk olivolja

Gör så här

  • Stek kantareller i olja och lite smör. Smaka av med salt och peppar.
  • Under tiden påbörja de syrade kantarellerna genom att koka upp ättika, socker och vatten. Dela steklökarna i mindre klyftor och lägg ner det ihop med timjan och citronskal. Låt sedan lagen svalna innan du lägger i kantarellerna.
  • Brygg grönt te smakrikt, 2-3 påsar till 3 dl, ej längre än 3 minuter.
  • Värm upp kycklingbuljong, det är lättare att jobba med den när den är varm.
  • Fräs schalottenlöken i rikligt i olivolja på låg värme. Den ska bli mjuk men inte ta färg.
  • Tillsätt smöret, rör runt och tillsätt riset. Slå i 3 dl Grönt te och låt koka tills teet är borta. Se till att röra runt hela tiden.
  • Börja sedan att tillsätta 3-4 dl kycklingbuljong. Fortsätt rör hela tiden och tillsätt därefter en dl i taget allteftersom riset suger åt sig buljongen.
  • Det tar ca 18-20 min. Ge riset all tid och uppmärksamhet under dessa minuter medan du smutta på lite vin.
  • Vänd i parmesanost och nystekta kantareller. Smaka av med salt och peppar.
  • Strimla persilja. Lyft upp lök och svamp, blanda med persilja och en msk olivolja.
  • Toppa den nygjorda, härligt krämiga risotton med de syrade kantarellerna.

 

Filtrera & sorteraFiltrera & sorteraAntal artiklar 2
Antal artiklar 2
Sortera
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan