Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Utforska spännande smaker från te

Intervju med Pär Andersson i "Grosshandlarn" från Svensk Cater. Läs originalartikel

– Premiumteer kan ha en komplex sammansättning av smaker och ha vinliknande egenskaper. De kan matchas med mat på samma sätt, till exempel vitt eller grönt te till fisk och kraftiga teer till kött. Om man dricker det varmt, kallt eller ljummet är en smaksak. Te kan också användas i mat lagning för att ge nya spännande smaker åt varmrätter, drinkar och desserter.

Tekompaniet erbjuder etiskt producerade premiumteer från Sri Lanka och södra Indien. Vi lägger stort fokus på transparens och hållbarhet för både människor, djur och miljö. Vår mission är att få fler människor att upptäcka teernas fantastiska egenskaper, men även inspirera kockar att utforska de spännande kryddor och smaker som finns i tesortimentet.

Te i mat på tre sätt

Rubbing
Använd ett färdigblandat te från lösvikt eller påse och finmal det. Gnid sedan in det i kött, fisk eller kyckling och låt ligga några timmar så att smakerna utvecklas. Anka passar utmärkt att rubba med örtteet Mandarin Ros Grapefrukt från Dilmah, det ger en smakexplosion i munnen.

Infusion
Låt teet dra en stund i buljongen till nudelsoppa eller i grädde till ett bakverk, det bidrar till en subtil smak som förhöjer rätten. Sockerlag till en frisk sorbet passar bra att infusera med örtteet Citrongräs Ingefära från Tekompaniets Utvalda.

Krydda
Smula ner teet Lapsang Souchong från Dilmah och använd som krydda i färsen till hamburgare, det ger en rökig viltsmak. Servera med kimchisallad, koriander och en fräsch asiatisk dressing. Degen till dumplings kan kryddas med grönt te som ger en extra smakdimension till skalet.

Tips! Klassikern Earl Grey från Life by Follis kan användas på alla tre sätt, den är rik på bergamott och ger en lätt syrlig, asiatisk touch till kött, fisk, desserter och drinkar.

Vill du ha fler tips och recept att prova? Kolla in på Recept

Pär Andersson är försäljningschef på Tekompaniet

Ansvarig för grossister, både centralt och lokalt. Håller utbildningar för säljare för att öka deras kunskaper om te. Är ofta med på mässor för att presentera Tekompaniets värld, ge insikter och inspirera till hur te kan användas. Har stort intresse för mat och smakkombinationer.

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan