Både bryggt te och torra teblad från tepåse är en utmärkt krydda i bakverk och desserter. Du kan blanda i te i bullar och kakor. Använder du smör kan du smälta det och låta det dra med tebladen. Ett annat sätt är att låta teet koka upp med, eller låta dra i grädde.
KladdkakaBaka en vanlig kladdkaka och smaksätt den med Moroccan Mint. Du kan också göra mumsig mintgrädde med denna smak.
SorbetGör en tesorbet med en del socker och en del bryggt Jasminte. Om du vill kan du krydda med citrusskal eller saft från citron, lime eller apelsin.
SockerkakaOm du bakar sockerkaka eller muffins och smaksätter med Vitt chai eller Rooibos chai får du härligt kryddiga bakverk.
ChokladtryffelNästa gång du gör chokladtryfflar, använd Earl Grey för att smaksätta dina chokladbitar. Brygg teet i grädden innan du börjar, fortsätt sedan som vanligt.
PannacottaSprätta tepåsar och låt dem koka med vaniljsocker, grädde och socker. Fortsätt sedan med gelatinbladen som vanligt. Din pannacotta får en lyxig och annorlunda smak!
Glass-ShakeBrygg Dilmah ingefära & honung och mixa med vaniljglass. Pudra över kakao och njut!