Receptet som räcker till 4-6 personer är framtaget av Stephan Erikström, säljare på Tekompaniet
Härlig fisk- och skaldjursgryta som fått sting av Thai curry och fräsch smak av Life by Follis Citron Ingefära.
Servera upplagt på stort fat och skålar att äta ur. Att dricka till rekommenderas ett gott grönt neutralt te eller varför inte matcha med Life by Follis Citron Ingefära?
Ingredienser500 ml Cocosgrädde5 påsar Life by Follis Citron Ingefära1 tsk Röd thai curry3 klyftor Vitlök2-3 cm Ingefära1 tsk Sambal Oelek3 msk rapsolja3 krm Salt2 krm peppar2 Skvättar fisksås2 st färsk Röd Chili1 st Lime1-2 st Purjolök och/eller rödlök1 liten påse färsk Spenat4 st Champinjoner1 st Zucchini1 st Röd spetspaprika2 dl Creme fraiche400 gr Torsk400 gr Råa skalade Wanemairäkor600 gr Sjögräsnudlar
Gör så härBrygg Life by Follis Citron Ingefära med Cocosgrädde under ca 24 timmar, rör om emellanåt.
Stek alla kryddor, lök, thai curry, vitlök och ingefära i oljan. När det fått en fin yta så lägger du i grönsakerna.
Tillsätt Creme fraiche och cocosgrädden, låt koka ihop. Nu är det dags för sjögräsnudlarna, allt ska vara ordentligt kryddat innan, då nudlarna tar upp mycket av smaken.
Koka ihop i 5 min. Avsluta med att tillsätta fisk och räkor.
Låt koka ytterligare 6-8 minuter, eller tills räkorna har fått färg.
Det går naturligtvis att toppa med nötter eller frön för lite ytterligare textur.