Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Fisk och Skaldjursgryta

Fisk- och skaldjursgryta

Receptet som räcker till 4-6 personer är framtaget av Stephan Erikström, säljare på Tekompaniet

Härlig fisk- och skaldjursgryta som fått sting av Thai curry och fräsch smak av Life by Follis Citron Ingefära.

Servera upplagt på stort fat och skålar att äta ur. Att dricka till rekommenderas ett gott grönt neutralt te eller varför inte matcha med Life by Follis Citron Ingefära?

Ingredienser
500 ml Cocosgrädde
5 påsar Life by Follis Citron Ingefära
1 tsk Röd thai curry
3 klyftor Vitlök
2-3 cm Ingefära
1 tsk Sambal Oelek
3 msk rapsolja
3 krm Salt
2 krm peppar
2 Skvättar fisksås
2 st färsk Röd Chili
1 st Lime
1-2 st Purjolök och/eller rödlök
1 liten påse färsk Spenat
4 st Champinjoner
1 st Zucchini
1 st Röd spetspaprika
2 dl Creme fraiche
400 gr Torsk
400 gr Råa skalade Wanemairäkor
600 gr Sjögräsnudlar

Gör så här
Brygg Life by Follis Citron Ingefära med Cocosgrädde under ca 24 timmar, rör om emellanåt.

Stek alla kryddor, lök, thai curry, vitlök och ingefära i oljan. När det fått en fin yta så lägger du i grönsakerna.

Tillsätt Creme fraiche och cocosgrädden, låt koka ihop. Nu är det dags för sjögräsnudlarna, allt ska vara ordentligt kryddat innan, då nudlarna tar upp mycket av smaken. 

Koka ihop i 5 min. Avsluta med att tillsätta fisk och räkor.

Låt koka ytterligare 6-8 minuter, eller tills räkorna har fått färg.

Det går naturligtvis att toppa med nötter eller frön för lite ytterligare textur.

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan