Te i matlagning är ingen nyhet. Det var som krydda och "hälsogivare" i matlagning som tebladen först användes. Det finns två bra metoder att tillreda te på; du kan överdosera teet och låta det brygga kort tid, eller använda rumstempererat vatten och låta teet dra under en längre stund.
CouscousHotta upp smaken på din couscous genom att smaksätta den med Moroccan mint. Passar perfekt till söta rostade ugnsgrönsaker och salt halloumi.
RisDet är gott att koka ris i grönt jasminte. Risets aromer lyfts upp av tesmaken.
SmoothieNjut av en smoothie med Grönt te och mango! Mixa en kopp bryggt avsvalnat grönt te med två stora mango, iskuber, yoghurt och två matskedar honung.
Te-GlöggProva att göra en te-glögg! Brygg tre påsar Vitt Chai i 1. 5 dl vatten. Blanda sedan i ¾ dl rött vin samt socker efter smak. Dekorera med exempelvis stjärnanis.
Sweet AfricaBrygg teet och låt svalna. Blanda sedan med socker-dricka och koncentrerad päronjuice. God både varm och kall!
Rooibos CocktailBrygg Rooibos, låt svalna och smaksätt med likör, exempelvis Cointreau. Skiva citron och lägg i frysta hallon och is. Söta efter smak.