Receptet är framtaget av Maggies Skafferi och ger 6-8 stycken pannkakorIngredienserPancakes:3 påsar Dilmah Organic Berry Explosion1,5 dl vatten1 stor mogen banan2 dl havremjölk4 dl mjöl3 tsk bakpulver1/4 tsk saltMjölkfritt margarin till stekning
Bärkompott:2 dl frysta blandade bär- hallon, jordgubbar och blåbär t ex.3 msk agavesirap eller annan sötning2 tsk MaizenaEv vispad havregrädde
Gör så härKoka upp vattnet och häll det i en kopp. Lägg i tepåsarna och låt dem dra i 3 -5 min. Låt tet svalna till rumstemperatur. Gör bärkompotten genom att koka upp bären i sin egen vätska tillsammans med agavesirapen. Blanda ½ dl av tet med Maizenan. Spara resten till pancakesen. Häll ned blandningen i bären under omrörning. Låt koka på svag värme i ca 3-5 min. Mosa bananen i en bunke. Rör ned mjölken och resten av tet. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ned det i bunken. Blanda till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna och lägg i generöst med margarin. När margarinet slutat bubbla häll i ca 1 dl smet per pancake. Stek dem gyllengula på båda sidorna. Ta upp pancakesen på en tallrik när de är klara. Servera dem med bärkompotten och ev lite vispad havregrädde.