Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Lakrits och jordgubbsglass med rostade jordgubbar

Recept för fyra personer

Lakrits och jordgubbsglass
1 vaniljstång 
1 liter standardmjölk
2 ägg gulor
2 ½ msk socker
200 g vit choklad
1 ½ msk lakritspulver
4 påsar Dilmah Infusion Lakrits & Jordgubb

Gör så här
Skär vaniljstången och ta ur fröna. Spara båda. Hetta upp mjölken i en kastrull tills det nästan kokar.
Lägg i Dilmah Infusion Lakrits & Jordgubb och låt brygga i 4 minuter.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt lite av den varma mjölken under fortsatt omrörning. Häll tillslut ner äggblandningen i kastrullen.

Tillsätt vaniljstång, frön och lakritspulver. Värm på låg värme tills det tjocknar. Passa så att det inte överstiger 84ºC.

Vispa grädden. Finhacka chokladen och blanda den försiktigt med grädden. Frys ner under omrörning. Ta fram var 30:e minut och rör om till rätt konsistens.  

Rostade jordgubbar
1 ask jordgubbar (250  gram)
30 ml hasselnötssirap
30 g brunt farinsocker
¼ tesked riven muskotnöt
10 fina dragonblad

Gör så här
Värm ugnen till 100º

Skiva jordgubbarna och lägg dem i en ugnsfast form. Tillsätt övriga ingredienser och täck med folie. Grädda i ugnen tills jordgubbarna har torkat men fortfarande är lite fasta i konsistensen. Ca 2-3 timmar.

 

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan