Recept för fyra personer
Lakrits och jordgubbsglass1 vaniljstång 1 liter standardmjölk2 ägg gulor2 ½ msk socker200 g vit choklad1 ½ msk lakritspulver4 påsar Dilmah Infusion Lakrits & Jordgubb
Gör så härSkär vaniljstången och ta ur fröna. Spara båda. Hetta upp mjölken i en kastrull tills det nästan kokar. Lägg i Dilmah Infusion Lakrits & Jordgubb och låt brygga i 4 minuter.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt lite av den varma mjölken under fortsatt omrörning. Häll tillslut ner äggblandningen i kastrullen.
Tillsätt vaniljstång, frön och lakritspulver. Värm på låg värme tills det tjocknar. Passa så att det inte överstiger 84ºC.
Vispa grädden. Finhacka chokladen och blanda den försiktigt med grädden. Frys ner under omrörning. Ta fram var 30:e minut och rör om till rätt konsistens.
Rostade jordgubbar1 ask jordgubbar (250 gram)30 ml hasselnötssirap30 g brunt farinsocker¼ tesked riven muskotnöt10 fina dragonblad
Gör så härVärm ugnen till 100º
Skiva jordgubbarna och lägg dem i en ugnsfast form. Tillsätt övriga ingredienser och täck med folie. Grädda i ugnen tills jordgubbarna har torkat men fortfarande är lite fasta i konsistensen. Ca 2-3 timmar.