Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.

Gotlandslimpa med Apelsin & Rosmarin

Ingredienser
1 kg Rågsikt
1,5 liter Vatten
1 msk Salt
1 msk Ättika
1 hg Jäst
2 påsar Life by Follis Svart te Apelsin Rosmarin
1 dl Sirap
1,3 kg Vetemjöl

Dag 1
Koka vattnet, tillsätt salt och ättika. Häll över rågsikten. Rör om och låt stå över natten.

Dag 2
Smula sönder jästen. Rör ut den i några matskedar ljummet vatten. Blanda ner i rågsiktsblandningen tillsammans med sirap.

Öppna tepåsarna och tillsätt innehållet som krydda. Rör om. Tillsätt vetemjöl lite i sänder. Arbeta degen smidig och ganska fast.

Låt jäsa till dubbel storlek (Ca 1 timme). Knåda och dela i fyra delar som formas till avlånga limpor. Jäs på smorda plåtar ca 30 minuter. Skåra limporna med en vass kniv.

Grädda dem ca 1 timme i 200°C.

Lycka till!

 

 

Filtrera & sorteraFiltrera & sorteraAntal artiklar 2
Antal artiklar 2
Sortera
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan