Ingredienser1 kg Rågsikt1,5 liter Vatten1 msk Salt1 msk Ättika1 hg Jäst2 påsar Life by Follis Svart te Apelsin Rosmarin1 dl Sirap1,3 kg Vetemjöl
Dag 1Koka vattnet, tillsätt salt och ättika. Häll över rågsikten. Rör om och låt stå över natten.
Dag 2Smula sönder jästen. Rör ut den i några matskedar ljummet vatten. Blanda ner i rågsiktsblandningen tillsammans med sirap.
Öppna tepåsarna och tillsätt innehållet som krydda. Rör om. Tillsätt vetemjöl lite i sänder. Arbeta degen smidig och ganska fast.
Låt jäsa till dubbel storlek (Ca 1 timme). Knåda och dela i fyra delar som formas till avlånga limpor. Jäs på smorda plåtar ca 30 minuter. Skåra limporna med en vass kniv.
Grädda dem ca 1 timme i 200°C.
Lycka till!