Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Gotlandslimpa med Apelsin & Rosmarin

Ingredienser
1 kg Rågsikt
1,5 liter Vatten
1 msk Salt
1 msk Ättika
1 hg Jäst
2 påsar Life by Follis Svart te Apelsin Rosmarin
1 dl Sirap
1,3 kg Vetemjöl

Dag 1
Koka vattnet, tillsätt salt och ättika. Häll över rågsikten. Rör om och låt stå över natten.

Dag 2
Smula sönder jästen. Rör ut den i några matskedar ljummet vatten. Blanda ner i rågsiktsblandningen tillsammans med sirap.

Öppna tepåsarna och tillsätt innehållet som krydda. Rör om. Tillsätt vetemjöl lite i sänder. Arbeta degen smidig och ganska fast.

Låt jäsa till dubbel storlek (Ca 1 timme). Knåda och dela i fyra delar som formas till avlånga limpor. Jäs på smorda plåtar ca 30 minuter. Skåra limporna med en vass kniv.

Grädda dem ca 1 timme i 200°C.

Lycka till!

 

 

Filtrera & sorteraFiltrera & sorteraAntal artiklar 2
Antal artiklar 2
Sortera
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan