Ingredienser150 g smör5 dl standardmjölk50 g jäst1/2 tsk salt1 1/2 dl strösocker2 tsk mald kardemumma13 dl vetemjöl1 äggPärlsocker
Fyllning100 g smör1 dl strösocker4 påsar Dilmah Kanel Gurkmeja eller Life by Follis Gurkmeja Kryddor
Gör så härSmält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm så att det blir fingervarmt. Smula i jäst och tillsätt lite mjölkblandningen. Lös jästen. Tillsätt resten av mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma och 8 dl mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt mer mjöl och arbeta degen tills den släpper bunken. Jäs under bakduk till dubbel storlek. Ca 20-30 minuter.
Smält smöret till fyllningen. Öppna tepåsarna och rör ner i smöret. Låt svalna och tillsätt därefter sockret. Du får nu en härligt grön smet.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Kavla varje deg till en fyrkantig platta. Bred på fyllning. Rulla och skär i bitar. Låt bullarna jäsa under en bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.