Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Kanel och Gurkmeja bulle

Ingredienser
150 g smör
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl strösocker
2 tsk mald kardemumma
13 dl vetemjöl
1 ägg
Pärlsocker

Fyllning
100 g smör
1 dl strösocker
4 påsar Dilmah Kanel Gurkmeja eller Life by Follis Gurkmeja Kryddor

Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm så att det blir fingervarmt. Smula i jäst och tillsätt lite mjölkblandningen. Lös jästen. Tillsätt resten av mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma och 8 dl mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt mer mjöl och arbeta degen tills den släpper bunken. Jäs under bakduk till dubbel storlek. Ca 20-30 minuter.

Smält smöret till fyllningen. Öppna tepåsarna och rör ner i smöret. Låt svalna och tillsätt därefter sockret. Du får nu en härligt grön smet.

Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Kavla varje deg till en fyrkantig platta. Bred på fyllning. Rulla och skär i bitar. Låt bullarna jäsa under en bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Filtrera & sorteraFiltrera & sorteraAntal artiklar 3
Antal artiklar 3
Sortera
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan