Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.

Kanel och Gurkmeja bulle

Ingredienser
150 g smör
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl strösocker
2 tsk mald kardemumma
13 dl vetemjöl
1 ägg
Pärlsocker

Fyllning
100 g smör
1 dl strösocker
4 påsar Dilmah Kanel Gurkmeja eller Life by Follis Gurkmeja Kryddor

Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm så att det blir fingervarmt. Smula i jäst och tillsätt lite mjölkblandningen. Lös jästen. Tillsätt resten av mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma och 8 dl mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt mer mjöl och arbeta degen tills den släpper bunken. Jäs under bakduk till dubbel storlek. Ca 20-30 minuter.

Smält smöret till fyllningen. Öppna tepåsarna och rör ner i smöret. Låt svalna och tillsätt därefter sockret. Du får nu en härligt grön smet.

Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Kavla varje deg till en fyrkantig platta. Bred på fyllning. Rulla och skär i bitar. Låt bullarna jäsa under en bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Filtrera & sorteraFiltrera & sorteraAntal artiklar 2
Antal artiklar 2
Sortera
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan