Receptet är framtaget av Maggies Skafferi och ger ca 14 st muffins
Ingredienser1,5 dl vatten4 st påsar Dilmah Infusion Tulsi Ingefära Citrongräs150 g mjölkfritt margarin2,5 dl socker1 dl havremjölk4,75 dl mjöl3 tsk bakpulverEn nypa saltca 14 st medelstora muffinsformar.
Frosting100 g vegansk vit choklad50 g mjölkfritt margarin1,5 dl florsocker2 msk Dilmah Infusion Tulsi Ingefära Citrongräs
Gör så härKoka upp vattnet och lägg i tepåsarna. Låt teet stå och dra medan det svalnar. Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet. Vispa det pösigt tillsammans med sockret. Tillsätt 1 dl av teet och havremjölken. Sikta ned mjölet och tillsätt bakpulver och salt. Blanda till en slät smet. Fyll muffinsformarna till drygt hälften med smeten. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 12 min. Under tiden smälter du den vita chokladen i ett vattenbad eller på mycket låg effekt i mikron. Låt chokladen svalna en stund. Känn efter med en provsticka att muffinsen är klara innan du tar ut dem. De kan vara lite kladdiga i mitten, det gör inget. Låt muffinsen svalna helt innan du brer över frostingen. Den gör du genom att vispa margarin och florsocker fluffigt. Tillsätt te och den smälta chokladen medan du vispar.