Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Tepepparkakor

Vår ambassadör, stjärnkocken Titti Qvarnström bjuder på ett gott och enkelt recept med vårt fantastiska Organic Ceylon Spice Chai exklusivt för Dilmah.

Bästa tepepparkakorna:
1 dl honung
1 ½ dl socker
125 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 msk bikarbonat
3 msk Organic Ceylon Spice Chai
1 ägg
1 nypa salt

Dag 1. Koka upp honung och socker, dra kastrullen av värmen och tillsätt smöret. Mal, mixa eller mortla teet till pulver. Blanda mjöl, bikarbonat och te i en bunke och sikta ner i socker/smörblandningen. Tillsätt ägget till resten av smeten som nu är ganska lös. Häll upp i en bunke och låt degen vila kallt över natten.

Dag 2. Ta ut degen och låt den få rumstemperatur. Kavla och stansa ut figurer med kakmått. Baka i ugn på 180 grader 10- 15 minuter tills de har fått färg och börjat dofta. Ta ut och låt svalna på ett galler. Degen håller minst 2 veckor i kylskåp!

Titti Qvarnström

Filtrera & sorteraFiltrera & sorteraAntal artiklar 1
Antal artiklar 1
Sortera
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan