Vår ambassadör, stjärnkocken Titti Qvarnström bjuder på ett gott och enkelt recept med vårt fantastiska Organic Ceylon Spice Chai exklusivt för Dilmah.
Bästa tepepparkakorna:1 dl honung1 ½ dl socker125 g smör4 dl vetemjöl1/2 msk bikarbonat3 msk Organic Ceylon Spice Chai1 ägg1 nypa salt
Dag 1. Koka upp honung och socker, dra kastrullen av värmen och tillsätt smöret. Mal, mixa eller mortla teet till pulver. Blanda mjöl, bikarbonat och te i en bunke och sikta ner i socker/smörblandningen. Tillsätt ägget till resten av smeten som nu är ganska lös. Häll upp i en bunke och låt degen vila kallt över natten.
Dag 2. Ta ut degen och låt den få rumstemperatur. Kavla och stansa ut figurer med kakmått. Baka i ugn på 180 grader 10- 15 minuter tills de har fått färg och börjat dofta. Ta ut och låt svalna på ett galler. Degen håller minst 2 veckor i kylskåp!
Titti Qvarnström