Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.

Earl Grey Macarons

Ingredienser

Mandelkakor
120g Florsocker
100g Mandelmjöl
40g Strösocker
2 Äggvitor
1 påse Dilmah Earl Grey

Vit Chokladfyllning
150ml Vispgrädde
200g Vit choklad
1 påse Dilmah Earl Grey
Skalet från en apelsin

Gör så här
1. Vispa äggvitorna med en elvisp tills de är vita och bildar fasta toppar. Tillsätt då sockret lite i taget tills du får en fast och glansig maräng.
2. Sikta ner mandelmjöl och florsocker i marängen. Öppna tepåsen och häll ner innehållet i bunken.
3. Blanda försiktigt tills smeten är jämn och lite rinnig.
4. Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa rundlar med ca 4 cm i diameter på en bakplåtspappersklädd plåt.
5. Låt mandelkakorna vila mellan 30 minuter och 2 timmar, tills ytan har stelnat så mycket att du kan röra vid den utan att bli kladdig.
6. Medan kakorna vilar, sätt ugnen på 150 grader. Grädda dem sedan i 15-16 minuter. Låt kakorna svalna några minuter tills de är lätta att ta bort från bakplåtspappret. Låt dem sedan svalna helt.
7. Hacka chokladen i små bitar. Häll grädden, apelsinskalet och innehållet i den andra tepåsen i en liten kastrull. Värm på låg värme tills grädden sjuder. Sila ner grädden i en värmetålig skål. Häll i chokladen och rör om väl. Låt svalna i kyl upp till en timme tills ganachen har tjocknat. Vispa den sedan mer för att hjälpa den tjockna ytterligare, om det behövs. Lägg sedan fyllningen i en spritspåse.
8. Spritsa ett lager ganach på hälften av mandelkakorna och sätt samman dina macarons.

Serveras bäst efter att ha legat i kylen över natten. Då har mandelkakorna absorberat en del av smaken från fyllningen. Kan förvaras i frysen upp till 3 månader.

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan