Ingredienser
Mandelkakor120g Florsocker100g Mandelmjöl40g Strösocker2 Äggvitor1 påse Dilmah Earl Grey
Vit Chokladfyllning150ml Vispgrädde200g Vit choklad1 påse Dilmah Earl GreySkalet från en apelsin
Gör så här1. Vispa äggvitorna med en elvisp tills de är vita och bildar fasta toppar. Tillsätt då sockret lite i taget tills du får en fast och glansig maräng.2. Sikta ner mandelmjöl och florsocker i marängen. Öppna tepåsen och häll ner innehållet i bunken.3. Blanda försiktigt tills smeten är jämn och lite rinnig.4. Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa rundlar med ca 4 cm i diameter på en bakplåtspappersklädd plåt.5. Låt mandelkakorna vila mellan 30 minuter och 2 timmar, tills ytan har stelnat så mycket att du kan röra vid den utan att bli kladdig.6. Medan kakorna vilar, sätt ugnen på 150 grader. Grädda dem sedan i 15-16 minuter. Låt kakorna svalna några minuter tills de är lätta att ta bort från bakplåtspappret. Låt dem sedan svalna helt.7. Hacka chokladen i små bitar. Häll grädden, apelsinskalet och innehållet i den andra tepåsen i en liten kastrull. Värm på låg värme tills grädden sjuder. Sila ner grädden i en värmetålig skål. Häll i chokladen och rör om väl. Låt svalna i kyl upp till en timme tills ganachen har tjocknat. Vispa den sedan mer för att hjälpa den tjockna ytterligare, om det behövs. Lägg sedan fyllningen i en spritspåse.8. Spritsa ett lager ganach på hälften av mandelkakorna och sätt samman dina macarons.
Serveras bäst efter att ha legat i kylen över natten. Då har mandelkakorna absorberat en del av smaken från fyllningen. Kan förvaras i frysen upp till 3 månader.