Ingredienser3,5 dl vispgrädde1 dl glykos50 gr smör500 gr mörk choklad2 msk Tekompaniets Utvalda Te - Chili Choc
Gör så härKoka upp grädden och låt Tekompaniets chili choc dra i det tills grädden blir kall.Skaka ur all grädde från tepåsen/silen. Häll i glykosen och smöret i grädden. Koka upp och låt sjuda i 10 min.Blanda i den hackade mörka chokladen och rör om väl.Häll upp i skål, använd inte plastskål, om du har smaksatt tryffeln sätter sig smaken i bunken och det blir svårt att få bort.Lägg på en plastfilm och låt tryffeln kallna o stelna något.Häll i spritspåse och spritsa ut tryffeln.Vill man rulla till bollar så sätter man in den kalla tryffeln i kylen och ta fram den när den är tillräckligt hård för att rullas.
Det vackra fatet på bilden går att köpa via vår webbshop. Hela summan går till lön för lärare i Sri Lanka.