Ingredienser3,5 dl vispgrädde1 dl glykos50 gr smör500 gr mörk choklad2 msk Tekompaniets Utvalda Te - Chili Choc
Gör så här- Koka upp grädden och låt Tekompaniets Chili Choc dra i grädden tills den kallnat.- Skaka ur all grädde från tepåsen/silen. -Häll i glykosen och smöret i grädden.- Koka upp och låt sjuda i 10 min.- Blanda i den hackade mörka chokladen och rör om väl.- Häll upp i en metallskål. Chilismaken kan fastna i en plastbunke och bli svår att få bort. - Lägg på en plastfilm och låt tryffeln kallna/stelna något.- Vill du spritsa tryffeln, lägg i smeten i en spritspåse och spritsa ut som på bilden. - Vill du hellre rulla till bollar så sätter du in den kalla tryffeln i kylen och tar fram den när den är tillräckligt hård för att rullas.
Det vackra fatet på bilden går också att köpa här i webbshopen. Hela summan går till lön för lärare i Sri Lanka.