IngredienserSnowskin115 g Koh Fun (kokt klibbigt rismjöl)115 g florsocker30 g matfett135 ml Dilmah Exceptional Ros Vanilj (bryggt 5 min, nedkyld)4-5 droppar röd matlagningsfärg
Vaniljkräm30g mjöl30 g majsmjöl100 g socker20 g vaniljsåspulver30 g smält smör1 äggula50 ml kokosmjölk70 ml mjölk
Gör så härGör snowskin genom att blanda mjöl och socker. Tillsätt matfärgen i teet och rör sedan ner det i mjölblandningen. Blanda väl till en deg. Arbeta in matfettet i degen och blanda väl. Vänd ut den på en lätt mjölad skiva och knåda väl tills den är jämn och slät. Slå in den i plastfolie och ställ åt sidan i 30 minuter.
För att göra vaniljsåsen, blanda mjöl och socker jämnt i en skål. Tillsätt sedan resten av ingredienserna (vaniljsåspulver, smält smör, ägg, kokosmjölk, mjölk) och rör om väl. Häll upp i en djup tallrik och värm över vattenbad i ca 30 minuter eller tills vaniljsåsen tjocknat. När den såsen svalnat lite, passera den genom en finmaskig sil tre gånger för att få en slät vaniljkräm. Ställ åt sidan.
Ta fram snowskin och knåda det ordentligt (ca 10 minuter). Ta 20 g vaniljsås och rulla till en boll. Ta 18 g snowskin och rulla till en boll. Platta till den med en kavel. Placera vaniljsåsbollen i mitten av snowskin. Ta upp snowskin runt vaniljsåsen och nyp ihop kanten för att täta. Tryck ut i en lätt mjölad miniform. Upprepa för resterande deg och vaniljkräm.