Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Ros Vanilj Mooncake

Ingredienser

Snowskin

115 g Koh Fun (kokt klibbigt rismjöl)
115 g florsocker
30 g matfett
135 ml Dilmah Exceptional Ros Vanilj (bryggt 5 min, nedkyld)
4-5 droppar röd matlagningsfärg

Vaniljkräm
30g mjöl
30 g majsmjöl
100 g socker
20 g vaniljsåspulver
30 g smält smör
1 äggula
50 ml kokosmjölk
70 ml mjölk

Gör så här
Gör snowskin genom att blanda mjöl och socker. Tillsätt matfärgen i teet och rör sedan ner det i mjölblandningen. Blanda väl till en deg. Arbeta in matfettet i degen och blanda väl. Vänd ut den på en lätt mjölad skiva och knåda väl tills den är jämn och slät. Slå in den i plastfolie och ställ åt sidan i 30 minuter.

För att göra vaniljsåsen, blanda mjöl och socker jämnt i en skål. Tillsätt sedan resten av ingredienserna (vaniljsåspulver, smält smör, ägg, kokosmjölk, mjölk) och rör om väl. Häll upp i en djup tallrik och värm över vattenbad i ca 30 minuter eller tills vaniljsåsen tjocknat. När den såsen svalnat lite, passera den genom en finmaskig sil tre gånger för att få en slät vaniljkräm. Ställ åt sidan.

Ta fram snowskin och knåda det ordentligt (ca 10 minuter). Ta 20 g vaniljsås och rulla till en boll. Ta 18 g snowskin och rulla till en boll. Platta till den med en kavel. Placera vaniljsåsbollen i mitten av snowskin. Ta upp snowskin runt vaniljsåsen och nyp ihop kanten för att täta. Tryck ut i en lätt mjölad miniform. Upprepa för resterande deg och vaniljkräm.

 

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan